Президентът Румен Радев заминава на двудневно посещение в Австрия по покана на

...
Президентът Румен Радев заминава на двудневно посещение в Австрия по покана на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев е на двудневно посещение в Австрия

Президентът Румен Радев заминава на двудневно посещаване в Австрия по покана на австрийския канцлер - Карл Нехамер.

Очаква се с него държавният ни глава да разиска задълбочаването на съдействието сред София и Виена, както и присъединението на страната ни към Шенген.

В края на предходната година Австрия гласоподава срещу присъединението на България и Румъния с претекста, че премахването на граничния надзор с двете страни ще усили мигрантския напън. Това е позиция, която София и Букурещ не споделя, напомняйки, че са изпълнили всички механически критерии за участие.

Охраната на външните граници на Европейския съюз и битката с незаконната миграция Радев и Нехамер разискаха и при започване на юни, когато двамата разговаряха на европейски конгрес в Молдова.

Тогава българският държавен глава акцентира, че със съдействието на Европол страната ни работи по план за основаване на оперативна работна група за битка с финансовите центрове с редица европейски страни, които направляват потоците незаконни мигранти.

Преди срещата си с австрийския канцлер във Виена през днешния ден, президентът Радев ще взе участие в кръгла маса, проведена от Стопанската камара на Австрия. В събитието ще се включат представители не българския и австрийския бизнес. 

Утре ще взе участие във Европейския конгрес “Вахау “, който се организира в Долна Австрия. Темата на тазгодишното издание на интернационалното събитие е - създаване на устойчива, зелена и конкурентно способна Европа.

Той се провежда от 1995 година, когато Австрия се причислява към Европейския съюз. На събитието се разискват общи европейски политики и хрумвания за бъдещето на съюза. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР